Transport Fever İnceleme

Transport Fever İnceleme

Şuana kadar strateji oyunu olarak neredeyse tüm zamanların en iyi nakliye strateji-simülasyon oyunu olarak gösterilebilecek bir oyun olan Transport Fever yayıncı olarak Good Shepherd Entertainment tarafından 8 Kasım 2016 tarihinde piyasaya sürüldü. Oyunun kamera açıları yönünden biraz Cities Skylines’ı çağrıştırıyor harita üzerinde dolaşan tüm araçlar ve insanlara direk onların gözünden kamera açısı olarak haritayı izleyebilmemize olanak veriyor bu da oyunun diğer strateji oyunları arasından ayrılmasına olanak sağlıyor.

transport fever ucak bitlikutu

Oyun Ayarları

Oyun sadece senaryo bölümüyle sizi kısıtlamıyor. Free game alanı ile Star Craft, General Zero Hour, Red Alert gibi oyunlarda olduğu üzere kendi oyununuzu kurup özgür bir şekilde istediğiniz kadar oynayabilme olanağı sağlıyor. Transport Fever’da Amerika ve Avrupa olmak üzere başlıca iki ana tema bulunmakta. Seçtiğiniz temaya göre oyun gelişiyor ve o temaya özgü araçlar, haritalar, binalar, şehirler sunarak oyun ilerliyor. Mesela Amerika temasında genellikle çöllük bir haritada oynarken Avrupa temasında yeşillik bir haritada oyuna başlıyorsunuz. Free game alanında oyunu başlatmadan önce bu tarz ince ayarları seçmenize olanak sağlıyor.

transport fever tren

Oyun yılı olarak 1850 ile 1990 yılları arasında oyuna başlıyorsunuz. Fakat 1990 yılından sonra da bir sürü yeni araç bizleri bekliyor. 1850 yılında oyuna başladığımızda atlı arabalar ile yük ve yolcu taşımacılığına başlıyoruz. 1890 lı yıllarda motorize araçlara geçiş yapıyoruz. Oyunda neredeyse her ince detay düşünülmüş ve gerçeğine yakın bir simülasyon olarak sunulmuş. Örneğin yeni çıkan aracın belirli ömürleri hızları taşıma kapasiteleri var fakat oyunla birlikte gelen modlar ile dilerseniz 2000 li yıllarda bile atlı arabalarla taşımacılık yapabiliyorsunuz ama bu sizin mutlak zarar etmenize neden oluyor. Çünkü yıllar geçtikçe yeni çıkan araçların taşıma kapasiteleri, hızları artıyor ve daha fazla kazanmanızı sağlıyor. Örnek vermek gerekirse 1850 yılında 4 birim yük taşıyan atlı arabalar 2000 li yıllarda yerini 16 birim yük taşıyan Peterbilt tırlara bırakıyor, yine 1850 li yıllarda 4 birim yolcu taşıyan at arabaları 2000 li yıllarda yerlerini lüks otobüslere devrediyor.

transport fever at arabası bitlikutu

Transport Fever ‘da hava, kara, deniz ve demir taşımacılığı olarak 4 ana başlık bulunmakta. Bu ulaşım şekilleri de tabi ki kara yolu taşımacılığı gibi detaylı olarak yıllar geçtikçe gelişiyor. Hava yolları ulaşımında pervaneli uçaklar yerlerini Airbus, Concord tipi günümüzde kullanılan uçaklara, Raylı ulaşımda buharlı trenler yerlerini yüksek hızlı elektrikli trenlere, deniz yolunda ise büyük pervane motorlu vapurlar yerlerini devasa yük taşıyan gemilere bırakmakta.

Bir şehrin başlıca ihtiyaçları;

Nüfus

Alışveriş binalarının şehrin ekonomisini sağlayabilmek için ihtiyaçları:

Araç-gereç, Yiyecek ve Eşya

Şehrin gelişebilmesi için ise lazım olan ihtiyaçlar:

Yapı meteryalleri, Makinalar ve Petrol

Harita üzerinde bulunan şehirlerin ihtiyaçlarını karşılayıp görevlerini yerine getirdikçe şehir gelişiyor nüfusu artıyor ve bizim daha fazla kazanç elde etmemize olanak sağlıyor. Fakat bu maalesef o kadar kolay değil bir şehri geliştirebilmek için o şehrin diğer şehirlerle yolcu transferlerini ve şehrin genel ihtiyaçlarını yerine getirebilmek bizi oldukça kompleks bir yapının içine sürüklüyor.

Genel olarak iki aşaması bulunan oyunda Yolcu ve Yük taşıyarak para kazanmaya, şirketimizi büyütmeye aynı zamanda şehirlerin ihtiyaçlarını karşılayarak şehirleri geliştirmeye çalışıyoruz.

transport fever genel bitlikutu

Yük Taşımacılığı:

Transport Fever ‘da yük taşımacılığı yapabilmek için haritada bulunan ham madde üretim tesislerinden fabrikalara, fabrikalardan da şehirlere taşıma yapmamız gerekiyor.

Mesela şehrin yiyecek ihtiyacını karşılayabilmek için öncelikle harita üzerinde bulunan çiftliklerden (ham madde üretim tesisi) canlı hayvan ve tahıl toplayıp yiyecek fabrikasına taşımamız gerekiyor daha sonra yiyecek fabrikasında üretilen yiyecekleri de şehirlere taşımamız gerekiyor. Bu tarz şehrin ihtiyacı olan görevler ilerde daha da karmaşık bir hale geliyor örneğin şehrin eşya ihtiyacı için 2 kereste ve 1 işlenmiş plastiğe ihtiyacı var diyelim öncelikle kereste için ormandan kütük (ham madde üretim tesisi) elde ediyoruz elde ettiğimiz kütükleri kereste fabrikasına gönderiyoruz daha sonra çıkan keresteleri eşya fabrikasına gönderiyoruz, aynı zamanda plastik için öncelikle ham petrol çıkartıp petrol rafinerisine gönderiyoruz petrol rafinerisinden çıkan rafine edilmiş petrolü plastik olarak işleyebilmek için ham plastik fabrikasına oradan çıkan ham plastikleri de işlenmiş plastik elde edebilmek için işlenmiş plastik üretim fabrikasına göndermek zorundayız işlenmiş plastikleri de keresteleri gönderdiğimiz eşya fabrikasına göndermemiz lazım ki eşya üretim fabrikası üretime başlayabilsin en son olarak 2 kereste ve 1 işlenmiş plastik sonucu eşya fabrikası bize 1 eşya üretiyor (beynim yandı…) ve çıkan eşyaları da şehirlere götürerek şehrin eşya ihtiyacını karşılıyoruz. Bunun gibi kompleks ulaşım ağları oluşturmamız gerekiyor.

transport fever tir bitlikutu

Yolcu Taşımacılığı:

Yolcu taşımacılığı ise şehrin nüfus oranını arttırmamızı sağlıyor. Yük taşımacılığına göre yolcu taşımacılığı çok daha kolay olmakla beraber oyunda bana göre ilk kurulması gereken ağ olduğunu düşünüyorum. Çünkü sadece şehirlere duraklar oluşturarak belirlediğimiz rotada hemen para kazanmaya başlayabiliyoruz. Yolcu taşımacılığında yük taşımacılığı kadar kompleks bir yapıya bürünmemize gerek yok ve daha hızlı bir şekilde para kazanmamıza olanak sağlıyor.

transport fever gemi bitlikutu

Sonuç olarak Anno 1404 gibi kompleks yapıda ticaret üzerine strateji oyunları oynamasını seven arkadaşların zorlanmadan ve zevk alarak oynayabileceği bir oyun olan Transport Fever

, gerek çeşitlilik açısından gerek grafik ve oynanabilirlik açısından bizden tam puan alıyor.

Nasıl Oynanır ?

Aşağıdaki başlıkları senin için buldum belki ilgini çeker !

Yorum yaparak düşüncelerini bildirmek ister misin ?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklam Engelleyici Tespit Edildi!!!

Reklamları engellemek için eklenti kullandığınızı belirledik. Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bize destek olun.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop